Забележителности

 

Гейзера – символът на град Сапарева баня, най- горещият в Европа – 103°С Курортно селище Паничище – можете да отидете в Посетителския Център към Народен Парк Рила. В района на селището се намира ез. Паничище – най- ниското безотточно езеро в Рила. Курортното селище е изходна точка за много маршрути до околните хижи и 7-те езера.

Средновековната църква „Св. Никола“ – църквата се намира в центъра на града. Построена е през XII-XIII век.

Ресиловски манастир – женски метох в подножието на планината. Намира се на 5 км. от базата.
Овчарченски водопад – намира се в съседното село - на 3 км. от базата и е с височина 39 м. Идеален избор за кратка разходка.
Седемте рилски езера – гледката и усещането, когато погледнете отвисоко целият циркус от седем езера са неописуеми и остават за цял живот. Всяка година през август на поляните около езерата се стичат стотици последователи на Петър Дънов. Те несъмнено са открили колко зареждащо действа цялата местност и спазват тази своя традиция вече над 80 години. До езерата се достига пеша или с лифт от хижа Пионерска, която се намира на 15 км. от къмпинга. Парк Рила – паркът е в покрайнините на гр. Дупница, пресечен от р. Бистрица. В паркът има басейни, игрища, барбекюта, водни колела и
 Скакавишки водопад – само след час и половина преход от х. Пионерска пред вас ще се разкрие красивият Скакавишки водопад– най- високият водопад в Рила – 70 м.  

Цари Мали Град – Възстановка на един истински, късноантичен град-крепост, който оставя трайно незабравими спомени от нещо, което си е струвало В Сапарева баня може да опитате още и полет с делта или делта планер и конна езда и др.

 
Copyright (c) CBBDesign 2015 All rights reserved.
Designed by CBBDesign